Recept – Mindful eating

Bild1

Vallmorutor

Det här behövs:

  1. 50 g jäst
  2. ca 13 dl vetemjöl (1 dl vetemjöl kan bytas ut till grahamsmjöl eller annan nyttig mjölsort exempelvis vetekli.)
  3. 1 tsk salt
  4. 2 msk margarin
  5. 5 dl mjölk eller vatten
  6. 1-2 ägg

Pensling:

ägg och vallmofrö

Gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en degbunke.
  2. Smält fett, häll på mjölken (eller vattnet) och värm till ca 45 grader.
  3. Häll mjölkblandningen och ägg i degbunken och arbeta degen smidig. Jäs den ca 30 min.
  4. Klä en långpanna 30×40 med bakplåtspapper. Häl ner degen i den och kavla ut degen så den täcker botten. Tryck med en kniv degen i lagom stora rutor.
  5. Efter att ”kakan” har jäst ca 20 min penslas den med ägg. Strö på vallmofrö och grädda rutorna i ca 15 min i 225 grader. Låt kallna på galler under bakduk.
  6. Kan frysas.

/Susanne Zachau

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s